Cukor és lisztmentes torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Cukor és lisztmentes torta

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:
Tészta: (a bögre 2 dl-es)

  • 1 bögre datolya
  • 1 bögre zabpehely
  • fél bögre kókuszreszelék

Krém:

  • 2 és fél bögre kesudió
  • 1 bögre fagyasztott málna
  • 3 evőkanál rizsszirup/juharfaszirup
  • fél bögre kókuszvíz
  • 1 evőkanál citromlé (citromból facsarva)
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • fél vaníliarúd kikapart belseje
  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 1 evőkanál méz

Tetejére:

  • 1 tábla magas kakaótartalmú étcsoki
  • 1 evőkanál mandulatej
  • fagyasztott málna díszítésként

Elkészítése:

Előző este áztassuk be vízbe a kesudiót és hagyjuk a vízben másnap, amíg el nem kezdjük a tortát.

A készítés előtt 10 perccel áztassuk be a datolyát meleg vízbe, ajd öntsük le a vizet a datolyáról és turmixoljuk össze a datolyát, zabpelyhet és kókuszt.

Béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral. Tegyük bele a tésztát és nyomkodjuk le.

Öntsük le a vizet a kesudióról is és turmixoljuk össze az krém összes hozzávalóját, kivéve a málnát. Végül fakanállal keverjük bele a málnát. Öntsük rá a krémet a tésztánkra és egyengessük el.

Gőz felett olvasszuk meg a csokinkat mandulatejben. Folyamatosan kevergessük. Öntsük rá a csokit a krémre, szépen egyengessük el.

Tegyük hűtőbe 2 órára, majd fagyasztott málnával díszíthetjük. Hűtőben tároljuk.