Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:
Tészta: (a bögre 2 dl-es)
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
Előző este áztassuk be vízbe a kesudiót és hagyjuk a vízben másnap, amíg el nem kezdjük a tortát.
A készítés előtt 10 perccel áztassuk be a datolyát meleg vízbe, ajd öntsük le a vizet a datolyáról és turmixoljuk össze a datolyát, zabpelyhet és kókuszt.
Béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral. Tegyük bele a tésztát és nyomkodjuk le.
Öntsük le a vizet a kesudióról is és turmixoljuk össze az krém összes hozzávalóját, kivéve a málnát. Végül fakanállal keverjük bele a málnát. Öntsük rá a krémet a tésztánkra és egyengessük el.
Gőz felett olvasszuk meg a csokinkat mandulatejben. Folyamatosan kevergessük. Öntsük rá a csokit a krémre, szépen egyengessük el.
Tegyük hűtőbe 2 órára, majd fagyasztott málnával díszíthetjük. Hűtőben tároljuk.