Csokoládés kekszgolyó recept
Hozzávalók:
- 15 dkg édes keksz
- 0,5 tk vanília aroma
- 20 dkg sűrített tej
- 5 dkg csokoládé
- 2 dkg földimogyoró
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A kekszet daráljuk le, vagy tegyük egy zacskóba, és a sodrófával törjük össze morzsalékosra. A csokoládét és a földimogyorót éles késsel vágjuk fel apró darabokra.
Ezután tegyük egy tálba az összes hozzávalót, majd gyúrjuk alaposan össze. (Ha túl lágy lenne a massza, akkor tegyünk hozzá még egy tk keményítőt).
Az összegyúrt masszát ezután tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy kellően megkeményedjen, könnyen formázható legyen, és az ízek is kellően összeérjenek.
Pihentetés után a masszát vegyük ki a hűtőből, majd formáljunk belőle gombócokat.
A tortabevonó csokoládét vízfürdő fölött olvasszuk fel, majd vonjuk be vele a golyókat. Ezután helyezzük rácsra, és hagyjuk hogy a csokoládé teljesen megszáradjon.
Az elkészült golyókat kb. két hétig tárolhatjuk a hűtőben jól zárható dobozban. Kb. 12 db lesz ebből a mennyiségből.
A csokoládés kekszgolyó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 56 g
Zsír: 20 g