Csokoládés kekszgolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg édes keksz
  • 0,5 tk vanília aroma
  • 20 dkg sűrített tej
  • 5 dkg csokoládé
  • 2 dkg földimogyoró
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 tortabevonó csokoládé

Elkészítése:

A kekszet daráljuk le, vagy tegyük egy zacskóba, és a sodrófával törjük össze morzsalékosra. A csokoládét és a földimogyorót éles késsel vágjuk fel apró darabokra.

Ezután tegyük egy tálba az összes hozzávalót, majd gyúrjuk alaposan össze. (Ha túl lágy lenne a massza, akkor tegyünk hozzá még egy tk keményítőt).

Az összegyúrt masszát ezután tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy kellően megkeményedjen, könnyen formázható legyen, és az ízek is kellően összeérjenek.

Pihentetés után a masszát vegyük ki a hűtőből, majd formáljunk belőle gombócokat.

A tortabevonó csokoládét vízfürdő fölött olvasszuk fel, majd vonjuk be vele a golyókat. Ezután helyezzük rácsra, és hagyjuk hogy a csokoládé teljesen megszáradjon.

Az elkészült golyókat kb. két hétig tárolhatjuk a hűtőben jól zárható dobozban. Kb. 12 db lesz ebből a mennyiségből.