Csokis kekszes édesség recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 csokis pudingpor
- 9 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 1.5 dl tej
- rum aroma
- 2 teáskanál porcukor
- 1 csomag háztartási keksz (25dkg)
Elkészítése:
A 1.5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és ízlés szerinti rum aromával. Egy jénai tálba, vagy valamilyen forma aljára sorban kekszeket helyezünk, és meglocsoljuk a 1.5 dl rumos-cukros tej felével. Utána a maradék kekszet egy külön kis tálba tesszük és azt is beáztatjuk a megmaradt ízesített tejbe.
A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük és még forrón a felét ráöntjük a jénai tálba helyezett kekszre. Ennek a tetejére rakjuk a többi beáztatott kekszet, majd ismételten ráöntjük a maradék pudingot. Elsimítjuk a tetejét és miután kihűlt 2-3 órára, akár egy éjszakára, hűtőbe tesszük, majd felszeljük.
Sztori: Időhiánnyal küzdő anyukák, háziasszonyok részére nagyon ajánlom, sőt kezdő főzőcskézők számára is! Egyszerűen elkészíthető, olcsó, nagy tetszést arat minden alkalommal. Aki kóstolta az édességet, az recept nélkül nem ment haza. Gyermekzsúrra tökéletes!
A csokis kekszes édesség kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »