Csokis kekszes édesség recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 csokis pudingpor
- 9 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 1.5 dl tej
- rum aroma
- 2 teáskanál porcukor
- 1 csomag háztartási keksz (25dkg)
Elkészítése:
A 1.5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és ízlés szerinti rum aromával. Egy jénai tálba, vagy valamilyen forma aljára sorban kekszeket helyezünk, és meglocsoljuk a 1.5 dl rumos-cukros tej felével. Utána a maradék kekszet egy külön kis tálba tesszük és azt is beáztatjuk a megmaradt ízesített tejbe.
A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük és még forrón a felét ráöntjük a jénai tálba helyezett kekszre. Ennek a tetejére rakjuk a többi beáztatott kekszet, majd ismételten ráöntjük a maradék pudingot. Elsimítjuk a tetejét és miután kihűlt 2-3 órára, akár egy éjszakára, hűtőbe tesszük, majd felszeljük.
Sztori: Időhiánnyal küzdő anyukák, háziasszonyok részére nagyon ajánlom, sőt kezdő főzőcskézők számára is! Egyszerűen elkészíthető, olcsó, nagy tetszést arat minden alkalommal. Aki kóstolta az édességet, az recept nélkül nem ment haza. Gyermekzsúrra tökéletes!
A csokis kekszes édesség kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »