Csokis gesztenyetorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 30 cm átmérőjű tortaformához:
- 2 cs (főzős) csokoládé ízű pudingpor
- 1 l tej
- 8-10 ek kristálycukor
- 20 dkg étcsoki
- csipet őrölt fahéj
- 4 cs mirelit gesztenyemassza (1 kg)
- 500 ml habtejszín
- 30 dkg (tiramisu) babapiskóta
Elkészítése:
A gyorsabb dermedés érdekében a tortaformát betesszük a hűtőszekrénybe.
A 2 cs pudingot elkészítjük a tejjel és az ízlés szerint hozzáadott cukorral, majd miután elzártuk a lángot, belekeverjük a fahéjat és 5 dkg étcsokit, legvégül a hideg tortaforma aljába öntjük.
A babapiskótákkal végigrakjuk a forma szélét sorban a pudingba ragasztva és óvatosan visszatesszük a hűtőbe, hogy a puding teljesen ledermedjen.
A hideg tejszínt habbá verjük.
Miután a puding megdermedt, a tejszínt gondolatban 3 részre osztjuk és 1/3-át rákenjük alulra a pudingra.
Ezután 2 cs gesztenyét krumplinyomón préselve ráteszünk és villával óvatosan elosztjuk, hogy a szélére is egyformán kerüljön.
A tejszínt innentől nyomózsákba téve lehet szépen rárétegelni a gesztenyére, majd ismét gesztenyét nyomunk rá és a tetejére a maradék tejszín kerül!
A megmaradt 15 dkg étcsokit gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és evőkanállal körbelocsoljuk vele a piskótákat és a tejszínt is díszíthetjük akár szülinapi felirattal, illetve szezonális friss gyümölcsökkel..stb.
Végül jól lehűtjük, lecsatoljuk és óvatosan felemeljük róla a tortaforma szélét és máris fogyasztható.
Kandírozott narancshéjjal és meggyel ízesített gesztenyepürével készítettem.
Jó étvágyat kívánok!