Csokis gesztenyetorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30 cm átmérőjű tortaformához:
- 2 cs (főzős) csokoládé ízű pudingpor
- 1 l tej
- 8-10 ek kristálycukor
- 20 dkg étcsoki
- csipet őrölt fahéj
- 4 cs mirelit gesztenyemassza (1 kg)
- 500 ml habtejszín
- 30 dkg (tiramisu) babapiskóta
Elkészítése:
A gyorsabb dermedés érdekében a tortaformát betesszük a hűtőszekrénybe.
A 2 cs pudingot elkészítjük a tejjel és az ízlés szerint hozzáadott cukorral, majd miután elzártuk a lángot, belekeverjük a fahéjat és 5 dkg étcsokit, legvégül a hideg tortaforma aljába öntjük.
A babapiskótákkal végigrakjuk a forma szélét sorban a pudingba ragasztva és óvatosan visszatesszük a hűtőbe, hogy a puding teljesen ledermedjen.
A hideg tejszínt habbá verjük.
Miután a puding megdermedt, a tejszínt gondolatban 3 részre osztjuk és 1/3-át rákenjük alulra a pudingra.
Ezután 2 cs gesztenyét krumplinyomón préselve ráteszünk és villával óvatosan elosztjuk, hogy a szélére is egyformán kerüljön.
A tejszínt innentől nyomózsákba téve lehet szépen rárétegelni a gesztenyére, majd ismét gesztenyét nyomunk rá és a tetejére a maradék tejszín kerül!
A megmaradt 15 dkg étcsokit gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és evőkanállal körbelocsoljuk vele a piskótákat és a tejszínt is díszíthetjük akár szülinapi felirattal, illetve szezonális friss gyümölcsökkel..stb.
Végül jól lehűtjük, lecsatoljuk és óvatosan felemeljük róla a tortaforma szélét és máris fogyasztható.
Kandírozott narancshéjjal és meggyel ízesített gesztenyepürével készítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »