Csokis gesztenyetorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30 cm átmérőjű tortaformához:
- 2 cs (főzős) csokoládé ízű pudingpor
- 1 l tej
- 8-10 ek kristálycukor
- 20 dkg étcsoki
- csipet őrölt fahéj
- 4 cs mirelit gesztenyemassza (1 kg)
- 500 ml habtejszín
- 30 dkg (tiramisu) babapiskóta
Elkészítése:
A gyorsabb dermedés érdekében a tortaformát betesszük a hűtőszekrénybe.
A 2 cs pudingot elkészítjük a tejjel és az ízlés szerint hozzáadott cukorral, majd miután elzártuk a lángot, belekeverjük a fahéjat és 5 dkg étcsokit, legvégül a hideg tortaforma aljába öntjük.
A babapiskótákkal végigrakjuk a forma szélét sorban a pudingba ragasztva és óvatosan visszatesszük a hűtőbe, hogy a puding teljesen ledermedjen.
A hideg tejszínt habbá verjük.
Miután a puding megdermedt, a tejszínt gondolatban 3 részre osztjuk és 1/3-át rákenjük alulra a pudingra.
Ezután 2 cs gesztenyét krumplinyomón préselve ráteszünk és villával óvatosan elosztjuk, hogy a szélére is egyformán kerüljön.
A tejszínt innentől nyomózsákba téve lehet szépen rárétegelni a gesztenyére, majd ismét gesztenyét nyomunk rá és a tetejére a maradék tejszín kerül!
A megmaradt 15 dkg étcsokit gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és evőkanállal körbelocsoljuk vele a piskótákat és a tejszínt is díszíthetjük akár szülinapi felirattal, illetve szezonális friss gyümölcsökkel..stb.
Végül jól lehűtjük, lecsatoljuk és óvatosan felemeljük róla a tortaforma szélét és máris fogyasztható.
Kandírozott narancshéjjal és meggyel ízesített gesztenyepürével készítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »