Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis gesztenyetorta recept

Csokis gesztenyetorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30 cm átmérőjű tortaformához:

    • 2 cs (főzős) csokoládé ízű pudingpor
    • 1 l tej
    • 8-10 ek kristálycukor
    • 20 dkg étcsoki
    • csipet őrölt fahéj
    • 4 cs mirelit gesztenyemassza (1 kg)
    • 500 ml habtejszín
    • 30 dkg (tiramisu) babapiskóta

    Elkészítése:

    A gyorsabb dermedés érdekében a tortaformát betesszük a hűtőszekrénybe.

    A 2 cs pudingot elkészítjük a tejjel és az ízlés szerint hozzáadott cukorral, majd miután elzártuk a lángot, belekeverjük a fahéjat és 5 dkg étcsokit, legvégül a hideg tortaforma aljába öntjük.

    A babapiskótákkal végigrakjuk a forma szélét sorban a pudingba ragasztva és óvatosan visszatesszük a hűtőbe, hogy a puding teljesen ledermedjen.

    A hideg tejszínt habbá verjük.

    Miután a puding megdermedt, a tejszínt gondolatban 3 részre osztjuk és 1/3-át rákenjük alulra a pudingra.

    Ezután 2 cs gesztenyét krumplinyomón préselve ráteszünk és villával óvatosan elosztjuk, hogy a szélére is egyformán kerüljön.

    A tejszínt innentől nyomózsákba téve lehet szépen rárétegelni a gesztenyére, majd ismét gesztenyét nyomunk rá és a tetejére a maradék tejszín kerül!

    A megmaradt 15 dkg étcsokit gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és evőkanállal körbelocsoljuk vele a piskótákat és a tejszínt is díszíthetjük akár szülinapi felirattal, illetve szezonális friss gyümölcsökkel..stb.

    Végül jól lehűtjük, lecsatoljuk és óvatosan felemeljük róla a tortaforma szélét és máris fogyasztható.

    Kandírozott narancshéjjal és meggyel ízesített gesztenyepürével készítettem.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá