Csokis gesztenyetorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 30 cm átmérőjű tortaformához:

  • 2 cs (főzős) csokoládé ízű pudingpor
  • 1 l tej
  • 8-10 ek kristálycukor
  • 20 dkg étcsoki
  • csipet őrölt fahéj
  • 4 cs mirelit gesztenyemassza (1 kg)
  • 500 ml habtejszín
  • 30 dkg (tiramisu) babapiskóta

Elkészítése:

A gyorsabb dermedés érdekében a tortaformát betesszük a hűtőszekrénybe.

A 2 cs pudingot elkészítjük a tejjel és az ízlés szerint hozzáadott cukorral, majd miután elzártuk a lángot, belekeverjük a fahéjat és 5 dkg étcsokit, legvégül a hideg tortaforma aljába öntjük.

A babapiskótákkal végigrakjuk a forma szélét sorban a pudingba ragasztva és óvatosan visszatesszük a hűtőbe, hogy a puding teljesen ledermedjen.

A hideg tejszínt habbá verjük.

Miután a puding megdermedt, a tejszínt gondolatban 3 részre osztjuk és 1/3-át rákenjük alulra a pudingra.

Ezután 2 cs gesztenyét krumplinyomón préselve ráteszünk és villával óvatosan elosztjuk, hogy a szélére is egyformán kerüljön.

A tejszínt innentől nyomózsákba téve lehet szépen rárétegelni a gesztenyére, majd ismét gesztenyét nyomunk rá és a tetejére a maradék tejszín kerül!

A megmaradt 15 dkg étcsokit gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és evőkanállal körbelocsoljuk vele a piskótákat és a tejszínt is díszíthetjük akár szülinapi felirattal, illetve szezonális friss gyümölcsökkel..stb.

Végül jól lehűtjük, lecsatoljuk és óvatosan felemeljük róla a tortaforma szélét és máris fogyasztható.

Kandírozott narancshéjjal és meggyel ízesített gesztenyepürével készítettem.

Jó étvágyat kívánok!