Citromos álom recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta (a cukrozott tetejű hamarabb puhul)
- 0,5 l tejföl
- 0,5 l tejszín
- 2-3 citrom, (a citrom nagyságától függően)
- 12 ek cukor (kb)
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tejfölt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citromok reszelt héját és a levét, majd jól összedolgozzuk.
A tejszínből kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a citromos krémbe.
Egy tál aljára babapiskótát teszünk, megkenjük krémmel, majd ismét egy sor piskóta jön, erre krém. Ezt addig folytatjuk, amíg tart az alapanyagokból. Citromkarikákkal díszítjük.
Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










