Citromos álom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 40 dkg babapiskóta
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 4,5 dl tej
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 10 g zselatin por
- 2 citrom
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A zselatinra öntünk kb 0,5 dl vizet és állni hagyjuk.
A tejben elkeverjük a pudingport és adunk hozzá 0,5 dl citromlevet, majd felfőzzük. Még forrón folpackkal betakarjuk, így nem bőrözik be a teteje.
A mascarponét kikeverjük a citrom héjával és a cukorral. A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd ezt is a mascarponés keverékhez adjuk és ha még úgy ítéljük, akkor adunk hozzá citromlevet.
A habtejszínt keményre felverjük, majd belekeverjük a krémbe a pudinggal együtt.
Egy tányérba ötünk kb 1,5 dl vizet és belefacsarjuk egy fél citrom levét.
Előveszünk egy 20*30 cm-es sütőtálat vagy tepsit. A babapiskótákat egyenként megmártjuk a citromos vízben, majd kitesszük vele a tál alját. Rákenjük a krém felét, majd ezt is kitesszük megmártott babapiskótákkal és végül rákenjük a maradék krémet.
Egy éjaszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »