Citromos álom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb 40 dkg babapiskóta
  • 1 cs tejszín ízű pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 10 g zselatin por
  • 2 citrom
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A zselatinra öntünk kb 0,5 dl vizet és állni hagyjuk.

A tejben elkeverjük a pudingport és adunk hozzá 0,5 dl citromlevet, majd felfőzzük. Még forrón folpackkal betakarjuk, így nem bőrözik be a teteje.

A mascarponét kikeverjük a citrom héjával és a cukorral. A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd ezt is a mascarponés keverékhez adjuk és ha még úgy ítéljük, akkor adunk hozzá citromlevet.

A habtejszínt keményre felverjük, majd belekeverjük a krémbe a pudinggal együtt.

Egy tányérba ötünk kb 1,5 dl vizet és belefacsarjuk egy fél citrom levét.

Előveszünk egy 20*30 cm-es sütőtálat vagy tepsit. A babapiskótákat egyenként megmártjuk a citromos vízben, majd kitesszük vele a tál alját. Rákenjük a krém felét, majd ezt is kitesszük megmártott babapiskótákkal és végül rákenjük a maradék krémet.

Egy éjaszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük és tálaljuk.