Cirmos csokoládé mousse recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fehér réteg:
- 1 lap zselatin
- 200 ml tejszín
- 80 g fehér csokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
Világos barna réteg:
- 1,5 lap zselatin
- 200 ml tejszín
- 90 g fehér csokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 dl erős kávé
Sötét barna réteg:
- 1 lap zselatin
- 200 ml tejszín
- 80 g étcsokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- rum
Elkészítése:
Áztassuk hideg vízbe a zselatin lapokat, közben verjük fel a tejszínhabot. A minőség elérésének érdekében legalább 30 %-os tejszínnel dolgozzunk.
Gőzfürdőben olvasszuk fel a csokoládét. A tojást és cukrot dolgozzuk habosra.
Ha a tűzről levéve kihűlt a csokoládé, keverjük bele a tojásos cukrot, majd nagyon lassan a tejszínhab egyharmadát. Kezünkkel dolgozzuk csak el, óvatosan vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
Ekkor adhatjuk hozzá a zselatin egy részét és az alkoholt, ha használunk. Majd tovább hűlve mehet bele a maradék hab és zselatin is.
Ha ezzel készen vagyunk, töltsük a kívánt formába, és óvatosan rázogassuk meg, hogy felvegye a végső formáját, amiben majd megdermed.
Én a kitöltést megelőzően szoktam beletenni egy kis maradék csokoládét, vagy a szimpla fehér csoki mousse- ba például narancshéjat reszelek.
Ezúttal desszertes tálba töltöttem, majd olvasztott étcsokoládéval zártam a tetejét, ez roppanósra dermed majd a hűtőszekrényben. Legalább három órát hagyjuk hűlni.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
A csokoládé mousse akkor jó, ha fogyasztáskor forró vízbe mártott kanállal ki tudunk hasítani belőle egy darabot anélkül, hogy lecsöpögne, vagy megfolyna. Ha kanállal ki tudjuk venni, és tányérra tudjuk helyezni, akkor a mousse tökéletes, légies, könnyű. Ha már készítéskor érezzük, hogy ez bizony folyós lesz, egy kis habfixálóval segíthetünk rajta. A látvány már nem lesz ugyanaz, de az íze ettől még finom marad. (Nem profi tanács, saját tapasztalat az első alkalmakból…)
A cirmos csokoládé mousse kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »