Cirmos csokoládé mousse recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fehér réteg:
- 1 lap zselatin
- 200 ml tejszín
- 80 g fehér csokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
Világos barna réteg:
- 1,5 lap zselatin
- 200 ml tejszín
- 90 g fehér csokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 dl erős kávé
Sötét barna réteg:
- 1 lap zselatin
- 200 ml tejszín
- 80 g étcsokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- rum
Elkészítése:
Áztassuk hideg vízbe a zselatin lapokat, közben verjük fel a tejszínhabot. A minőség elérésének érdekében legalább 30 %-os tejszínnel dolgozzunk.
Gőzfürdőben olvasszuk fel a csokoládét. A tojást és cukrot dolgozzuk habosra.
Ha a tűzről levéve kihűlt a csokoládé, keverjük bele a tojásos cukrot, majd nagyon lassan a tejszínhab egyharmadát. Kezünkkel dolgozzuk csak el, óvatosan vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
Ekkor adhatjuk hozzá a zselatin egy részét és az alkoholt, ha használunk. Majd tovább hűlve mehet bele a maradék hab és zselatin is.
Ha ezzel készen vagyunk, töltsük a kívánt formába, és óvatosan rázogassuk meg, hogy felvegye a végső formáját, amiben majd megdermed.
Én a kitöltést megelőzően szoktam beletenni egy kis maradék csokoládét, vagy a szimpla fehér csoki mousse- ba például narancshéjat reszelek.
Ezúttal desszertes tálba töltöttem, majd olvasztott étcsokoládéval zártam a tetejét, ez roppanósra dermed majd a hűtőszekrényben. Legalább három órát hagyjuk hűlni.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
A csokoládé mousse akkor jó, ha fogyasztáskor forró vízbe mártott kanállal ki tudunk hasítani belőle egy darabot anélkül, hogy lecsöpögne, vagy megfolyna. Ha kanállal ki tudjuk venni, és tányérra tudjuk helyezni, akkor a mousse tökéletes, légies, könnyű. Ha már készítéskor érezzük, hogy ez bizony folyós lesz, egy kis habfixálóval segíthetünk rajta. A látvány már nem lesz ugyanaz, de az íze ettől még finom marad. (Nem profi tanács, saját tapasztalat az első alkalmakból…)
A cirmos csokoládé mousse kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »