Cirmos csokoládé mousse recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fehér réteg:
- 1 lap zselatin
- 200 ml tejszín
- 80 g fehér csokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
Világos barna réteg:
- 1,5 lap zselatin
- 200 ml tejszín
- 90 g fehér csokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 dl erős kávé
Sötét barna réteg:
- 1 lap zselatin
- 200 ml tejszín
- 80 g étcsokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- rum
Elkészítése:
Áztassuk hideg vízbe a zselatin lapokat, közben verjük fel a tejszínhabot. A minőség elérésének érdekében legalább 30 %-os tejszínnel dolgozzunk.
Gőzfürdőben olvasszuk fel a csokoládét. A tojást és cukrot dolgozzuk habosra.
Ha a tűzről levéve kihűlt a csokoládé, keverjük bele a tojásos cukrot, majd nagyon lassan a tejszínhab egyharmadát. Kezünkkel dolgozzuk csak el, óvatosan vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
Ekkor adhatjuk hozzá a zselatin egy részét és az alkoholt, ha használunk. Majd tovább hűlve mehet bele a maradék hab és zselatin is.
Ha ezzel készen vagyunk, töltsük a kívánt formába, és óvatosan rázogassuk meg, hogy felvegye a végső formáját, amiben majd megdermed.
Én a kitöltést megelőzően szoktam beletenni egy kis maradék csokoládét, vagy a szimpla fehér csoki mousse- ba például narancshéjat reszelek.
Ezúttal desszertes tálba töltöttem, majd olvasztott étcsokoládéval zártam a tetejét, ez roppanósra dermed majd a hűtőszekrényben. Legalább három órát hagyjuk hűlni.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
A csokoládé mousse akkor jó, ha fogyasztáskor forró vízbe mártott kanállal ki tudunk hasítani belőle egy darabot anélkül, hogy lecsöpögne, vagy megfolyna. Ha kanállal ki tudjuk venni, és tányérra tudjuk helyezni, akkor a mousse tökéletes, légies, könnyű. Ha már készítéskor érezzük, hogy ez bizony folyós lesz, egy kis habfixálóval segíthetünk rajta. A látvány már nem lesz ugyanaz, de az íze ettől még finom marad. (Nem profi tanács, saját tapasztalat az első alkalmakból…)
A cirmos csokoládé mousse kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 15 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »