Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bounty szelet recept

Bounty szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Az alaphoz:

    • 150 g vaj
    • 100 g étcsokoládé
    • 300 g darált keksz
    • 100 g porcukor
    • 20 g cukrozatlan kakaópor
    • 80 ml tej

    A kókuszos krémhez

    • 600 ml tej
    • 80 g cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 100 g búzadara
    • 80 g vaj
    • 150 g kókuszreszelék

    A tetejére:

    • 150 ml tejszín
    • 100 g étcsokoládé
    • 50 g tejcsokoládé

    Elkészítése:

    Alap:

    A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk, majd félretesszük és kissé kihűtjük.

    A kekszet elkeverjük a porcukorral, kakaóporral és a tejjel, majd hozzáadjuk a vajas-csokoládés keveréket és jól összedolgozzuk az egészet.

    A kész alapot egy 20*30 cm-es tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk egyenletesen (könnyebben kijön majd a formából, ha kissé kiolajozzuk, mielőtt belenyomkodnánk a kekszes masszát).

    Kókuszos krém:

    A tejben elkeverjük a búzadarát a kétféle cukorral, majd felfőzzük. Ne ijedjünk meg, nem lesz nagyon sűrű! Még forrón belekeverjük a vajat és addig keverjük, amíg teljesen elolvad, ezután a kókuszreszeléket is beleforgatjuk.

    A kókuszos krémet rásimítjuk egyenletesen a kekszes alapra.

    Máz:

    A tejszínt összeolvasztjuk a csokoládékkal, majd elsimítjuk a kókuszos krém tetején. Egy éjszakára hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük. Másnap szeletekre vágva kínáljuk.

    Tipp: ha nagyon megkeményedne az alap és nehezen jönne ki a formából, akkor hagyjuk szobahőmérsékleten kb 30 percig (vagy hajszárítóval melegítsünk rá az aljára kicsit). Ekkor a vaj kissé visszalágyul és könnyebb lesz kivenni a formából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá