Bounty szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 150 g vaj
- 100 g étcsokoládé
- 300 g darált keksz
- 100 g porcukor
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 80 ml tej
A kókuszos krémhez
- 600 ml tej
- 80 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 100 g búzadara
- 80 g vaj
- 150 g kókuszreszelék
A tetejére:
- 150 ml tejszín
- 100 g étcsokoládé
- 50 g tejcsokoládé
Elkészítése:
Alap:
A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk, majd félretesszük és kissé kihűtjük.
A kekszet elkeverjük a porcukorral, kakaóporral és a tejjel, majd hozzáadjuk a vajas-csokoládés keveréket és jól összedolgozzuk az egészet.
A kész alapot egy 20*30 cm-es tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk egyenletesen (könnyebben kijön majd a formából, ha kissé kiolajozzuk, mielőtt belenyomkodnánk a kekszes masszát).
Kókuszos krém:
A tejben elkeverjük a búzadarát a kétféle cukorral, majd felfőzzük. Ne ijedjünk meg, nem lesz nagyon sűrű! Még forrón belekeverjük a vajat és addig keverjük, amíg teljesen elolvad, ezután a kókuszreszeléket is beleforgatjuk.
A kókuszos krémet rásimítjuk egyenletesen a kekszes alapra.
Máz:
A tejszínt összeolvasztjuk a csokoládékkal, majd elsimítjuk a kókuszos krém tetején. Egy éjszakára hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük. Másnap szeletekre vágva kínáljuk.
Tipp: ha nagyon megkeményedne az alap és nehezen jönne ki a formából, akkor hagyjuk szobahőmérsékleten kb 30 percig (vagy hajszárítóval melegítsünk rá az aljára kicsit). Ekkor a vaj kissé visszalágyul és könnyebb lesz kivenni a formából.