Bounty szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 150 g vaj
  • 100 g étcsokoládé
  • 300 g darált keksz
  • 100 g porcukor
  • 20 g cukrozatlan kakaópor
  • 80 ml tej

A kókuszos krémhez

  • 600 ml tej
  • 80 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 100 g búzadara
  • 80 g vaj
  • 150 g kókuszreszelék

A tetejére:

  • 150 ml tejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g tejcsokoládé

Elkészítése:

Alap:

A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk, majd félretesszük és kissé kihűtjük.

A kekszet elkeverjük a porcukorral, kakaóporral és a tejjel, majd hozzáadjuk a vajas-csokoládés keveréket és jól összedolgozzuk az egészet.

A kész alapot egy 20*30 cm-es tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk egyenletesen (könnyebben kijön majd a formából, ha kissé kiolajozzuk, mielőtt belenyomkodnánk a kekszes masszát).

Kókuszos krém:

A tejben elkeverjük a búzadarát a kétféle cukorral, majd felfőzzük. Ne ijedjünk meg, nem lesz nagyon sűrű! Még forrón belekeverjük a vajat és addig keverjük, amíg teljesen elolvad, ezután a kókuszreszeléket is beleforgatjuk.

A kókuszos krémet rásimítjuk egyenletesen a kekszes alapra.

Máz:

A tejszínt összeolvasztjuk a csokoládékkal, majd elsimítjuk a kókuszos krém tetején. Egy éjszakára hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük. Másnap szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp: ha nagyon megkeményedne az alap és nehezen jönne ki a formából, akkor hagyjuk szobahőmérsékleten kb 30 percig (vagy hajszárítóval melegítsünk rá az aljára kicsit). Ekkor a vaj kissé visszalágyul és könnyebb lesz kivenni a formából.