Bounty golyó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg mascarpone
- 1 tábla csokoládé (60 %-os)
Elkészítése:
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
Ezután nedves kézzel formáljunk kb. diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára. Helyezzük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve olvasszuk fel.
Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kókuszgolyókat, majd egyesével vonjuk be az olvasztott csokoládéval.
Én fogpiszkálót szúrtam a golyóba, majd belemártottam az olvasztott csokoládéba. Ezután hagytam a felesleges csokoládét lecsepegni, majd visszahelyeztem a sütőpapírral bélelt tálcára.
Mivel a golyók hidegek, így a csokoládé gyorsan megdermed.
Az elkészült golyókat ízlés szerint becsomagolhatjuk és az ünnephez illően elajándékozhatjuk.