Bounty golyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg mascarpone
- 1 tábla csokoládé (60 %-os)
Elkészítése:
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
Ezután nedves kézzel formáljunk kb. diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára. Helyezzük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve olvasszuk fel.
Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kókuszgolyókat, majd egyesével vonjuk be az olvasztott csokoládéval.
Én fogpiszkálót szúrtam a golyóba, majd belemártottam az olvasztott csokoládéba. Ezután hagytam a felesleges csokoládét lecsepegni, majd visszahelyeztem a sütőpapírral bélelt tálcára.
Mivel a golyók hidegek, így a csokoládé gyorsan megdermed.
Az elkészült golyókat ízlés szerint becsomagolhatjuk és az ünnephez illően elajándékozhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »