Bounty golyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bounty golyó

Hozzávalók:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tábla csokoládé (60 %-os)

Elkészítése:

A mascarponét keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

Ezután nedves kézzel formáljunk kb. diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára. Helyezzük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve olvasszuk fel.

Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kókuszgolyókat, majd egyesével vonjuk be az olvasztott csokoládéval.

Én fogpiszkálót szúrtam a golyóba, majd belemártottam az olvasztott csokoládéba. Ezután hagytam a felesleges csokoládét lecsepegni, majd visszahelyeztem a sütőpapírral bélelt tálcára.

Mivel a golyók hidegek, így a csokoládé gyorsan megdermed.

Az elkészült golyókat ízlés szerint becsomagolhatjuk és az ünnephez illően elajándékozhatjuk.