Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banános-karamelles csokitorta recept

Banános-karamelles csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 23 dkg darált háztartási keksz
    • 7 dkg margarin
    • 10 dkg keserű csoki

    Krém:

    • 20 dkg keserű csoki
    • 400 g édesített sűrített tej konzerv (lehet natúr vagy karamellizált)
    • tetszés szerint durvára vágott dió, vagy mandulapehely

    Hab:

    • 300 ml hideg habtejszín
    • 5 dkg kristálycukor
    • 4 banán
    • 1 citrom leve
    • 1-2 ek kakaópor

    Elkészítése:

    Először 2-2,5 óra alatt megfőzöm a sűrített tejet. Ha már előre karamellizált sűrített tejet veszünk, akkor ezt az időt megspóroljuk.

    A 10 dkg csokit gőz fölött megolvasztom a vajjal, majd a darált keksszel összegyúrom. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelek (lehet tortaforma is) és ezt az alapot alaposan belenyomkodom úgy, hogy a forma peremére is jusson. Hűtőbe teszem kb fél órára.

    A 20 dkg csokit szintén gőz fölött megolvasztom és a sürített tejjel összekeverem (nem kell megvárni míg kihűl). Ezt rákenem a darált kekszes alapra és megszórom vagy mandulapehellyel vagy durvára vágott dióval és 1 órára visszateszem a hűtöbe.

    A banánokat felszeletelem és 1 citrom levében megforgatom őket. A hideg tejszínt a cukorral kemény habbá verem (habfixálót is használok!), majd a banánok 3/4 részét hozzákeverem és ezt halmozom a már lehűlt alapra. Nem simítom teljesen simára, hagyom hagy legyen dimbes-dombos. A maradék banánt a tetejére rakom díszítésként és megszórom az egészet kakaóporral.

    Tipp:

    Tálalásig hűtőben tartom. Készítettem már tortaformában (mutatósabb) de hagyományos tepsiben is. A diót vagy mandulapelyhet nyugodtan ki lehet hagyni. Mindkét esetben nagy sikere volt. Garantáltan elég 1 szelet belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá