Banános-karamelles csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 23 dkg darált háztartási keksz
- 7 dkg margarin
- 10 dkg keserű csoki
Krém:
- 20 dkg keserű csoki
- 400 g édesített sűrített tej konzerv (lehet natúr vagy karamellizált)
- tetszés szerint durvára vágott dió, vagy mandulapehely
Hab:
- 300 ml hideg habtejszín
- 5 dkg kristálycukor
- 4 banán
- 1 citrom leve
- 1-2 ek kakaópor
Elkészítése:
Először 2-2,5 óra alatt megfőzöm a sűrített tejet. Ha már előre karamellizált sűrített tejet veszünk, akkor ezt az időt megspóroljuk.
A 10 dkg csokit gőz fölött megolvasztom a vajjal, majd a darált keksszel összegyúrom. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelek (lehet tortaforma is) és ezt az alapot alaposan belenyomkodom úgy, hogy a forma peremére is jusson. Hűtőbe teszem kb fél órára.
A 20 dkg csokit szintén gőz fölött megolvasztom és a sürített tejjel összekeverem (nem kell megvárni míg kihűl). Ezt rákenem a darált kekszes alapra és megszórom vagy mandulapehellyel vagy durvára vágott dióval és 1 órára visszateszem a hűtöbe.
A banánokat felszeletelem és 1 citrom levében megforgatom őket. A hideg tejszínt a cukorral kemény habbá verem (habfixálót is használok!), majd a banánok 3/4 részét hozzákeverem és ezt halmozom a már lehűlt alapra. Nem simítom teljesen simára, hagyom hagy legyen dimbes-dombos. A maradék banánt a tetejére rakom díszítésként és megszórom az egészet kakaóporral.
Tipp:
Tálalásig hűtőben tartom. Készítettem már tortaformában (mutatósabb) de hagyományos tepsiben is. A diót vagy mandulapelyhet nyugodtan ki lehet hagyni. Mindkét esetben nagy sikere volt. Garantáltan elég 1 szelet belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »