Balzsamecetben karamellizált gyümölcsök mascarponével recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb alma
- 1 banán
- 4-5 mandarin
- 1 dl balzsamecet
- 1 ek barna cukor (v. édesítőszer)
- 1 tk vanília aroma
- 1 ek mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Az almát negyedekbe vágjuk, a magházát kiszedjük, majd vékonyan felszeleteljük. (Nem kell meghámozni!)
A mandarint megpucoljuk, és gerezdekre szedjük. A banán héját lehúzzuk, a gyümölcsöt felkarikázzuk.
Egy serpenyőbe beleöntjük balzsamecetet, hozzáadjuk a barna cukrot és a vanília aromát. Kevergetve forráspontig melegítjük.
Ekkor beletesszük az almaszeleteket, jól összeforgatjuk, és 3-4 percig pároljuk. (Én fedővel félig lefedve pároltam.)
Ezután hozzáadjuk a mandarint, óvatosan összeforgatjuk, és szintén pár percig pároljuk. (Ekkor már én sem tettem rá fedőt!)
Végül hozzáadjuk a felkarikázott banánt, óvatosan megint összeforgatjuk, és 1-2 percig még pároljuk.
Ezalatt az idő alatt a balzsamecetes-cukor szépen besűrűsödik, megkaramellizálódik.
Közben a mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral.
Tálaláskor tányérra tesszük a még meleg gyümölcsöket, majd a tetejére kanalazzuk a mascarponét.
A melegtől a mascarpone szépen elkezd a gyümölcsökre olvadni, és ettől nagyon finom lesz.
A balzsamecetben karamellizált gyümölcsök mascarponével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »