Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babapiskótás torta recept

Babapiskótás torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag babapiskóta
    • 1/2 ü rumaroma
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag vaníliás puding
    • 4-5 evőkanál darált dió
    • mazsola ízlés szerint
    • 1 l tej
    • 6 evőkanál cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • csokiöntet

    Elkészítése:

    1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rumaromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot. Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként beleáztatom a rumos tejbe, és a tortaformába teszem. Az oldalainál felállítom (ez lesz a széle), középen pedig szorosan egymás mellé lefektetem. Rászórom a beáztatott mazsolát, diót és a csokiöntetet. A megmaradt cukorból és tejből elkészítem a vaníliás pudingot. Forrón ráöntöm a babapiskótára, és hűlni hagyom. A habtejszínt az előírásoknak megfelelően elkészítem, hozzáadom a habfixet – majd beteszem a hűtőbe, mert jobb hidegen dolgozni vele. Ha a puding kihűlt, és a habtejszín is lehűlt, ezekkel díszítem a tortát. Végül a kész finomságot beteszem a hűtőbe. Csak másnap veszem le a kapcsot a tortaformáról.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá