Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszaltszilvás, mandulás joghurttorta recept

Aszaltszilvás, mandulás joghurttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához

    • 12,5 dkg aszalt szilva
    • 10 dkg reszelt kókusz
    • 10 dkg darált mandula / dió / kesudió
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 teáskanál fahéj
    • 1 evőkanál víz
    • 2 evőkanál kókuszzsír

    Joghurtos krémhez

    • 3 nagy doboz joghurt, lecsöpögtetve
    • 3 evőkanál méz / porcukor / por alapú édesítőszer

    Díszítéshez:

    • Gyümölcs / aprított dió vagy mandula / karamell

    Elkészítése:

    Ez egy igazán különleges torta, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor nagyon finom. Ha a joghurtot lecsepegtettük, onnantól számítva 20 perc alatt készen is van.

    A tésztához az összes hozzávalót egy tálba öntjük és összekeverjük. Én a kókuszzsírt a kamrában tartom, így nem teljesen szilárd az állaga, és könnyű vele dolgozni. Ha túl kemény, érdemes kicsit megolvasztani, hogy el tudjuk oszlatni a masszában. Ha összeállt, egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt, és ebbe oszlassuk el a tésztát. Nyomkodjuk egyenletesen bele, és egy részét a forma peremére tapogassuk fel. Ez fogja adni a torta oldalát. Ügyeljünk arra, hogy a torta alja ne legyen nagyon vékony! Ha kész, akkor tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon.

    A joghurtot keverjük össze 3 evőkanál kicsit megmelegített mézzel. Ha valamilyen cukorral dolgozunk, akkor azt nem kell melegíteni, egyből a lecsepegtetett joghurthoz keverhetjük. Ezt az édeskés krémet kenjük a magvas-aszalt gyümölcsös alapra, és tegyük vissza a hűtőbe tálalásig. Nem kell sokat hűteni, hamar összeáll.

    Díszítéshez a torta tetejére tehetünk friss gyümölcsöket, aprított diót vagy mandulás, de akár karamellát is.

    Tipp:

    A joghurtot alaposan le kell csöpögtetni, mielőtt használjuk. Tegyük ehhez a joghurtot egy vékony konyharuhával vagy gézzel kibélelt szűrőbe, ezt állítsuk egy kisebb tálba úgy, hogy a szűrő alja ne érjen a tálba. Minimum 3 órára tegyük a hűtőbe, hogy a nedvesség távozzon a joghurtból. Ennek köszönhetően nagyon krémes lesz a joghurt, és nem kell majd bele semmilyen zselatin vagy más fixáló. Akár egy teljes éjszakán keresztül is a hűtőben hagyhatjuk csepegni.

    A tálban felfogott savót használhatjuk kelt tésztákhoz, kenyérhez.

    Kókuszzsír helyett használhatunk vajat is. A magvakat bátran variálhatjuk, aszalt szilva helyett elkészíthetjük datolyával vagy aszalt sárgabarackkal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá