Ananászos hamis tiramisu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 szép ananász
- 1 csomag babapiskóta
- 1 zacsi házi krémes krém
- 8-9 dl tej
- 1 dl fekete kávé
- kiskanál fahéj
Elkészítése:
Amíg a kávé lefő, a krémet nyugisan kilehet kevertetni a kézi mixerrel, a tej hozzáadásával. Szeretem ezt a krémet, mert nem édes, és még lehet továbbfejleszteni adalékokkal.
Poharakat készítünk elő, igazából hosszúkás alakúaknál érvényesül a pohárkrém rétegezettsége. A poharakat, vagy kelyheket két kanál krémmel megtöltjük, majd a babapiskótát eltördeljük, hogy beleférjen a pohárba, és ahogy a tiramisunál szoktuk belemártogatjuk a kávéba.
Nekem egy piskóta fért bele, majd ananász kockák, és ismét krém következett. Addig lehet folytatni, amíg van hely a pohárban, majd a tetejére ananász kerül, amire egy pici fahéjat szórtam, ettől olyan egzotikus ízt kapott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

