Amarettos panna cotta recept

Hozzávalók:
- 1 dl Amaretto (mandulalikőr)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (nagy)
- 5 dkg barna cukor
- 1 tk vanília aroma
- 12 g zselatin
- 5 ek tej
- 2 dl habtejszín
- 2-3 ek mandulaforgács
Elkészítése:
A tojások sárgáját a barna cukorral egy fémtálba tesszük, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Ezután levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a vanília aromát, a tejet, a tejszínt és a mandulalikőrt.
Visszahelyezzük a gőzre, kevergetve felforraljuk, és pár pillanatig még főzzük.
Végül levesszük, majd állandó keverés mellett hozzákeverjük a zselatint. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik.
Ezután a formákba, vagy poharakba kanalazzuk, majd hűlni hagyjuk. Végül hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy teljesen lehűljön és megdermedjen.
Közben a mandulaforgácsot egy teflonserpenyőbe tesszük, majd kevergetve, lassú tűzön pár pillanat alatt megpirítjuk. (Vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!)
Tálaláskor a krém tetejét megszórjuk a pirított mandulával.
A amarettos panna cotta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »