Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amarettos panna cotta recept

Amarettos panna cotta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 dl Amaretto (mandulalikőr)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (nagy)
    • 5 dkg barna cukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 12 g zselatin
    • 5 ek tej
    • 2 dl habtejszín
    • 2-3 ek mandulaforgács

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a barna cukorral egy fémtálba tesszük, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

    Ezután levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a vanília aromát, a tejet, a tejszínt és a mandulalikőrt.
    Visszahelyezzük a gőzre, kevergetve felforraljuk, és pár pillanatig még főzzük.

    Végül levesszük, majd állandó keverés mellett hozzákeverjük a zselatint. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik.

    Ezután a formákba, vagy poharakba kanalazzuk, majd hűlni hagyjuk. Végül hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy teljesen lehűljön és megdermedjen.

    Közben a mandulaforgácsot egy teflonserpenyőbe tesszük, majd kevergetve, lassú tűzön pár pillanat alatt megpirítjuk. (Vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!)

    Tálaláskor a krém tetejét megszórjuk a pirított mandulával.

    A amarettos panna cotta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 287 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá