Amarettos panna cotta recept

Hozzávalók:
- 1 dl Amaretto (mandulalikőr)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (nagy)
- 5 dkg barna cukor
- 1 tk vanília aroma
- 12 g zselatin
- 5 ek tej
- 2 dl habtejszín
- 2-3 ek mandulaforgács
Elkészítése:
A tojások sárgáját a barna cukorral egy fémtálba tesszük, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Ezután levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a vanília aromát, a tejet, a tejszínt és a mandulalikőrt.
Visszahelyezzük a gőzre, kevergetve felforraljuk, és pár pillanatig még főzzük.
Végül levesszük, majd állandó keverés mellett hozzákeverjük a zselatint. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik.
Ezután a formákba, vagy poharakba kanalazzuk, majd hűlni hagyjuk. Végül hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy teljesen lehűljön és megdermedjen.
Közben a mandulaforgácsot egy teflonserpenyőbe tesszük, majd kevergetve, lassú tűzön pár pillanat alatt megpirítjuk. (Vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!)
Tálaláskor a krém tetejét megszórjuk a pirított mandulával.
A amarettos panna cotta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »