Amarettos panna cotta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 dl Amaretto (mandulalikőr)
  • 2 tojássárgája (nagy)
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 12 g zselatin
  • 5 ek tej
  • 2 dl habtejszín
  • 2-3 ek mandulaforgács

Elkészítése:

A tojások sárgáját a barna cukorral egy fémtálba tesszük, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Ezután levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a vanília aromát, a tejet, a tejszínt és a mandulalikőrt.
Visszahelyezzük a gőzre, kevergetve felforraljuk, és pár pillanatig még főzzük.

Végül levesszük, majd állandó keverés mellett hozzákeverjük a zselatint. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik.

Ezután a formákba, vagy poharakba kanalazzuk, majd hűlni hagyjuk. Végül hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy teljesen lehűljön és megdermedjen.

Közben a mandulaforgácsot egy teflonserpenyőbe tesszük, majd kevergetve, lassú tűzön pár pillanat alatt megpirítjuk. (Vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!)

Tálaláskor a krém tetejét megszórjuk a pirított mandulával.