Almáspite golyó recept
Hozzávalók:
- 30 dkg hámozott, reszelt alma
- 2 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál fahéj (őrölt)
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
A hempergetéshez:
- porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A lereszelt almához hozzáadjuk a citromlevet és a fahéjat, majd puhára pároljuk. Kicsit hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a porcukrot, és a darált kekszet. Jól formálható tésztát kell, hogy kapjunk. Ha nem állna össze, kekszet adhatunk még hozzá.
Gombócokat formázunk az almás masszából és meghempergetjük az előzőleg összekevert fahéjas porcukorban.
Egy igazán gyorsan elkészíthető desszert, melynek íze teljesen olyan, mint az almás pitéé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










