Almás krém recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 4 közepes alma
- 4 ek cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint, de elhagyható)
- 1 kk fahéj
- 8 ek tejszínhab (díszítéshez)
Elkészítése:
A cukrot a vajjal felteszem melegíteni. Amikor forr, azonnal beleteszem az igen vékonyra szeletelt almákat. Gyorsan keverve csak megdinsztelem az almaszeletkéket, egy picit karamellizálom.
Lehúzom a tűzről, és a tejjel kikevert pudingport lassan hozzáöntöm. Állandó keverés mellett felfőzöm.
Beleszórom a mézeskalács fűszert.
A langyos, almás pudingot poharakba szedem, és a hűtőbe teszem.
Tejszínhabbal, kis fahéjjal díszítem, és tálalom.
Tipp:
A krémet lehet ízesíteni, sőt a mézeskalács fűszer el is hagyható .
A almás krém kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 126 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 7 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.