Almás krém recept

Hozzávalók:
- 4 közepes alma
- 4 ek cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint, de elhagyható)
- 1 kk fahéj
- 8 ek tejszínhab (díszítéshez)
Elkészítése:
A cukrot a vajjal felteszem melegíteni. Amikor forr, azonnal beleteszem az igen vékonyra szeletelt almákat. Gyorsan keverve csak megdinsztelem az almaszeletkéket, egy picit karamellizálom.
Lehúzom a tűzről, és a tejjel kikevert pudingport lassan hozzáöntöm. Állandó keverés mellett felfőzöm.
Beleszórom a mézeskalács fűszert.
A langyos, almás pudingot poharakba szedem, és a hűtőbe teszem.
Tejszínhabbal, kis fahéjjal díszítem, és tálalom.
Tipp:
A krémet lehet ízesíteni, sőt a mézeskalács fűszer el is hagyható .
A almás krém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »