Almás krém recept

Hozzávalók:
- 4 közepes alma
- 4 ek cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint, de elhagyható)
- 1 kk fahéj
- 8 ek tejszínhab (díszítéshez)
Elkészítése:
A cukrot a vajjal felteszem melegíteni. Amikor forr, azonnal beleteszem az igen vékonyra szeletelt almákat. Gyorsan keverve csak megdinsztelem az almaszeletkéket, egy picit karamellizálom.
Lehúzom a tűzről, és a tejjel kikevert pudingport lassan hozzáöntöm. Állandó keverés mellett felfőzöm.
Beleszórom a mézeskalács fűszert.
A langyos, almás pudingot poharakba szedem, és a hűtőbe teszem.
Tejszínhabbal, kis fahéjjal díszítem, és tálalom.
Tipp:
A krémet lehet ízesíteni, sőt a mézeskalács fűszer el is hagyható .
A almás krém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »