Almás krém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Almás krém

Hozzávalók:

  • 4 közepes alma
  • 4 ek cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint, de elhagyható)
  • 1 kk fahéj
  • 8 ek tejszínhab (díszítéshez)

Elkészítése:

A cukrot a vajjal felteszem melegíteni. Amikor forr, azonnal beleteszem az igen vékonyra szeletelt almákat. Gyorsan keverve csak megdinsztelem az almaszeletkéket, egy picit karamellizálom.

Lehúzom a tűzről, és a tejjel kikevert pudingport lassan hozzáöntöm. Állandó keverés mellett felfőzöm.

Beleszórom a mézeskalács fűszert.

A langyos, almás pudingot poharakba szedem, és a hűtőbe teszem.

Tejszínhabbal, kis fahéjjal díszítem, és tálalom.

Tipp:

A krémet lehet ízesíteni, sőt a mézeskalács fűszer el is hagyható .