Almás-kekszes meggyes csoda recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
- 16 dkg cukor
- 400 ml habtejszín
- 20 dkg mascarpone
- 2 vanília cukor
- 2 vaníliás puding
- 2 lapzselatin
- pirított mandula mandula
- 25-30 db háztartási keksz
Elkészítése:
Az almát lereszeljük és 8 dkg cukorral feltesszük főni. Amikor elpárolgott a leve, belekeverünk 1 pudingot és összefőzzük.
A meggyet kimagozzuk és 8 dkg cukorral összefőzzük, majd hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint langyos vízben felolvasztjuk, majd a meggyhez keverjük és hagyjuk kihűlni.
A mascarpone-t kikavarjuk a vaníliás cukorral, majd összekeverjük a felvert tejszínnel.
A kapcsos tortaforma alját kirakjuk a keksszel, majd jön rá az alma, a mascarpone krém, megint a keksz a meggy krém és megint a mascarpone. Ezt még egyszer ismételjük, úgy hogy a mascarpone legyen a tetején.
A tetejét pirított mandulával megszórjuk, de lehet dióval, vagy mogyoróval is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.