Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-kekszes meggyes csoda recept

Almás-kekszes meggyes csoda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg alma
    • 30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
    • 16 dkg cukor
    • 400 ml habtejszín
    • 20 dkg mascarpone
    • 2 vanília cukor
    • 2 vaníliás puding
    • 2 lapzselatin
    • pirított mandula mandula
    • 25-30 db háztartási keksz

    Elkészítése:

    Az almát lereszeljük és 8 dkg cukorral feltesszük főni. Amikor elpárolgott a leve, belekeverünk 1 pudingot és összefőzzük.
    A meggyet kimagozzuk és 8 dkg cukorral összefőzzük, majd hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint langyos vízben felolvasztjuk, majd a meggyhez keverjük és hagyjuk kihűlni.

    A mascarpone-t kikavarjuk a vaníliás cukorral, majd összekeverjük a felvert tejszínnel.

    A kapcsos tortaforma alját kirakjuk a keksszel, majd jön rá az alma, a mascarpone krém, megint a keksz a meggy krém és megint a mascarpone. Ezt még egyszer ismételjük, úgy hogy a mascarpone legyen a tetején.

    A tetejét pirított mandulával megszórjuk, de lehet dióval, vagy mogyoróval is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá