Almás-kekszes meggyes csoda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
- 16 dkg cukor
- 400 ml habtejszín
- 20 dkg mascarpone
- 2 vanília cukor
- 2 vaníliás puding
- 2 lapzselatin
- pirított mandula mandula
- 25-30 db háztartási keksz
Elkészítése:
Az almát lereszeljük és 8 dkg cukorral feltesszük főni. Amikor elpárolgott a leve, belekeverünk 1 pudingot és összefőzzük.
A meggyet kimagozzuk és 8 dkg cukorral összefőzzük, majd hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint langyos vízben felolvasztjuk, majd a meggyhez keverjük és hagyjuk kihűlni.
A mascarpone-t kikavarjuk a vaníliás cukorral, majd összekeverjük a felvert tejszínnel.
A kapcsos tortaforma alját kirakjuk a keksszel, majd jön rá az alma, a mascarpone krém, megint a keksz a meggy krém és megint a mascarpone. Ezt még egyszer ismételjük, úgy hogy a mascarpone legyen a tetején.
A tetejét pirított mandulával megszórjuk, de lehet dióval, vagy mogyoróval is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »