Almás-kekszes meggyes csoda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
- 16 dkg cukor
- 400 ml habtejszín
- 20 dkg mascarpone
- 2 vanília cukor
- 2 vaníliás puding
- 2 lapzselatin
- pirított mandula mandula
- 25-30 db háztartási keksz
Elkészítése:
Az almát lereszeljük és 8 dkg cukorral feltesszük főni. Amikor elpárolgott a leve, belekeverünk 1 pudingot és összefőzzük.
A meggyet kimagozzuk és 8 dkg cukorral összefőzzük, majd hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint langyos vízben felolvasztjuk, majd a meggyhez keverjük és hagyjuk kihűlni.
A mascarpone-t kikavarjuk a vaníliás cukorral, majd összekeverjük a felvert tejszínnel.
A kapcsos tortaforma alját kirakjuk a keksszel, majd jön rá az alma, a mascarpone krém, megint a keksz a meggy krém és megint a mascarpone. Ezt még egyszer ismételjük, úgy hogy a mascarpone legyen a tetején.
A tetejét pirított mandulával megszórjuk, de lehet dióval, vagy mogyoróval is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »