Almás-kekszes meggyes csoda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
  • 16 dkg cukor
  • 400 ml habtejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 vanília cukor
  • 2 vaníliás puding
  • 2 lapzselatin
  • pirított mandula mandula
  • 25-30 db háztartási keksz

Elkészítése:

Az almát lereszeljük és 8 dkg cukorral feltesszük főni. Amikor elpárolgott a leve, belekeverünk 1 pudingot és összefőzzük.
A meggyet kimagozzuk és 8 dkg cukorral összefőzzük, majd hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint langyos vízben felolvasztjuk, majd a meggyhez keverjük és hagyjuk kihűlni.

A mascarpone-t kikavarjuk a vaníliás cukorral, majd összekeverjük a felvert tejszínnel.

A kapcsos tortaforma alját kirakjuk a keksszel, majd jön rá az alma, a mascarpone krém, megint a keksz a meggy krém és megint a mascarpone. Ezt még egyszer ismételjük, úgy hogy a mascarpone legyen a tetején.

A tetejét pirított mandulával megszórjuk, de lehet dióval, vagy mogyoróval is.