Almás karamellás torta recept

Hozzávalók:
Karamell:
- 200 g kristálycukor
- 75 g vaj
- 125 ml habtejszín
Tészta:
- 160 g háztartási keksz
- 80 g vaj
Almás töltelék:
- 400 g alma (kockára vágva)
- 300 ml víz
- 100 g kristálycukor
- 1 csomag fahéjas cukor
- 1 ek citromlé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Krémsajtos töltelék:
- 200 g krémsajt
- 250 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
- 100 ml víz
- 20 g zselatinpor
- dió
Elkészítése:
A karamellszósz: a cukrot felolvasztjuk és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk és hozzáadjuk a habtejszínt. Felforraljuk és hagyjuk alaposan kihűlni.
A tészta: a háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felolvasztott vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk a forma aljára. Leöntjük a karamellszósz 2/3-ával és hűtőbe rakjuk.
Az almatöltelék: a megtisztított és kockákra vágott almát a 3 dl vízben megfőzzük a citromlével és a cukrokkal együtt. A pudingport kevés vízben simára keverjük, majd ráöntjük az almára és folytonos keverés mellett kb 1 percig főzzük, hogy sűrű legyen. Még forrón ráöntjük a kekszes alapra és hagyjuk alaposan kihűlni.
A krémsajtos töltelék: a habtejszínt felverjük a cukorral és hozzákeverjük a krémsajtot. A 100 ml fmeleg, de nem forralt vízben feloldott zselatint összekeverjük a krémsajttal és az almatöltelékre öntjük.
Legalább 5 órán át hűtjük. A torta tetejét megszórjuk apróra vágott dióval és lecsorgatjuk a maradék karamellszósszal.
Tipp:
Elkészíthető karamell helyett csokiöntettel, amit 100 g csokoládépasztillából és 1 ek olajból készítünk vízgőz felett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »