Almás karamellás torta recept

Hozzávalók:
Karamell:
- 200 g kristálycukor
- 75 g vaj
- 125 ml habtejszín
Tészta:
- 160 g háztartási keksz
- 80 g vaj
Almás töltelék:
- 400 g alma (kockára vágva)
- 300 ml víz
- 100 g kristálycukor
- 1 csomag fahéjas cukor
- 1 ek citromlé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Krémsajtos töltelék:
- 200 g krémsajt
- 250 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
- 100 ml víz
- 20 g zselatinpor
- dió
Elkészítése:
A karamellszósz: a cukrot felolvasztjuk és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk és hozzáadjuk a habtejszínt. Felforraljuk és hagyjuk alaposan kihűlni.
A tészta: a háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felolvasztott vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk a forma aljára. Leöntjük a karamellszósz 2/3-ával és hűtőbe rakjuk.
Az almatöltelék: a megtisztított és kockákra vágott almát a 3 dl vízben megfőzzük a citromlével és a cukrokkal együtt. A pudingport kevés vízben simára keverjük, majd ráöntjük az almára és folytonos keverés mellett kb 1 percig főzzük, hogy sűrű legyen. Még forrón ráöntjük a kekszes alapra és hagyjuk alaposan kihűlni.
A krémsajtos töltelék: a habtejszínt felverjük a cukorral és hozzákeverjük a krémsajtot. A 100 ml fmeleg, de nem forralt vízben feloldott zselatint összekeverjük a krémsajttal és az almatöltelékre öntjük.
Legalább 5 órán át hűtjük. A torta tetejét megszórjuk apróra vágott dióval és lecsorgatjuk a maradék karamellszósszal.
Tipp:
Elkészíthető karamell helyett csokiöntettel, amit 100 g csokoládépasztillából és 1 ek olajból készítünk vízgőz felett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »