Almás golyó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg hámozott alma
- 10-15 dkg cukor (az alma édességétől függően)
- 25 dkg garált keksz
- 1 üvegcse rumaroma
- 10 dkg étcsoki
- 3 ek olaj
- kókuszreszelék, darált keksz vagy darált dió a forgatáshoz
Elkészítése:
Az almákat lereszeljük, majd kifacsarjuk. A levét megisszuk a maradék almát pedig a cukorral megpároljuk.
A párolt almát teljesen kihűtjük. Hűlés után hozzáadjuk a rumaromát és a kekszet, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.
A csokit az olajjal felolvasztjuk. Az almás masszából diónyi golyókat formázunk, amiket csokiba mártunk, majd megforgatunk kókuszban, darált kekszben vagy dióban.
Tálcára tesszük és megvárjuk, amíg megköt a csoki. Utána tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.