Almás golyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg hámozott alma
- 10-15 dkg cukor (az alma édességétől függően)
- 25 dkg garált keksz
- 1 üvegcse rumaroma
- 10 dkg étcsoki
- 3 ek olaj
- kókuszreszelék, darált keksz vagy darált dió a forgatáshoz
Elkészítése:
Az almákat lereszeljük, majd kifacsarjuk. A levét megisszuk a maradék almát pedig a cukorral megpároljuk.
A párolt almát teljesen kihűtjük. Hűlés után hozzáadjuk a rumaromát és a kekszet, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.
A csokit az olajjal felolvasztjuk. Az almás masszából diónyi golyókat formázunk, amiket csokiba mártunk, majd megforgatunk kókuszban, darált kekszben vagy dióban.
Tálcára tesszük és megvárjuk, amíg megköt a csoki. Utána tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »