Almás golyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg hámozott alma
  • 10-15 dkg cukor (az alma édességétől függően)
  • 25 dkg garált keksz
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 10 dkg étcsoki
  • 3 ek olaj
  • kókuszreszelék, darált keksz vagy darált dió a forgatáshoz

Elkészítése:

Az almákat lereszeljük, majd kifacsarjuk. A levét megisszuk a maradék almát pedig a cukorral megpároljuk.

A párolt almát teljesen kihűtjük. Hűlés után hozzáadjuk a rumaromát és a kekszet, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.

A csokit az olajjal felolvasztjuk. Az almás masszából diónyi golyókat formázunk, amiket csokiba mártunk, majd megforgatunk kókuszban, darált kekszben vagy dióban.

Tálcára tesszük és megvárjuk, amíg megköt a csoki. Utána tálaljuk.