Áfonyás túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg áfonya
- 25 dkg tehéntúró
- 6 teáskanál cukor
- 1 zacskó zselatinfix
- 1,5 dl habtejszín
- 1 kis zacskó színtelen tortazselé
- 12,5 dkg margarin
- 20 dkg darált háztartási keksz
- fél citrom reszelt héja és leve
- 2,5 dl víz
Elkészítése:
Ezt a tortát tovább tart leírni, mint elkészíteni.
A darált kekszet a margarinnal összegyúrjuk és egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe.
A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót villával áttörjük, belekeverjük a citromlét, 5 teáskanál cukrot, reszelt citromhéjat. Összeforgatjuk a habbal, beleszórjuk a zselatinfixet, amivel gyorsan, villával, összekeverjük.
Kivesszük a hűtőből a kekszalapot, rásimítjuk a túrót.
A tortazselét 1 teáskanál cukorral elkeverjük egy kissebb lábasban a vízzel, folyamatosan kevergetve a leírás szerint felfőzzük, majd félretesszük.
Az áfonyát megmossuk, megtisztogatjuk és rászórjuk a túróra. A zselét langyosan, középről kiindulva, rákanalazzuk. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a kapcsos torta forma karimáját levesszük (levétel előtt körben lazítsuk meg a szélét körben).
Tipp:
Bármilyen apró idénygyümölccsel is készíthetjük. Ideális nyári születésnapi torta.
A Áfonyás túrótorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 13 g