Áfonyás túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Áfonyás túrótorta

Hozzávalók:

  • 30 dkg áfonya
  • 25 dkg tehéntúró
  • 6 teáskanál cukor
  • 1 zacskó zselatinfix
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 kis zacskó színtelen tortazselé
  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 2,5 dl víz

Elkészítése:

Ezt a tortát tovább tart leírni, mint elkészíteni.

A darált kekszet a margarinnal összegyúrjuk és egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe.

A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót villával áttörjük, belekeverjük a citromlét, 5 teáskanál cukrot, reszelt citromhéjat. Összeforgatjuk a habbal, beleszórjuk a zselatinfixet, amivel gyorsan, villával, összekeverjük.

Kivesszük a hűtőből a kekszalapot, rásimítjuk a túrót.

A tortazselét 1 teáskanál cukorral elkeverjük egy kissebb lábasban a vízzel, folyamatosan kevergetve a leírás szerint felfőzzük, majd félretesszük.

Az áfonyát megmossuk, megtisztogatjuk és rászórjuk a túróra. A zselét langyosan, középről kiindulva, rákanalazzuk. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a kapcsos torta forma karimáját levesszük (levétel előtt körben lazítsuk meg a szélét körben).

Tipp:

Bármilyen apró idénygyümölccsel is készíthetjük. Ideális nyári születésnapi torta.