Hozzávalók:
Elkészítése:
Ezt a tortát tovább tart leírni, mint elkészíteni.
A darált kekszet a margarinnal összegyúrjuk és egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe.
A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót villával áttörjük, belekeverjük a citromlét, 5 teáskanál cukrot, reszelt citromhéjat. Összeforgatjuk a habbal, beleszórjuk a zselatinfixet, amivel gyorsan, villával, összekeverjük.
Kivesszük a hűtőből a kekszalapot, rásimítjuk a túrót.
A tortazselét 1 teáskanál cukorral elkeverjük egy kissebb lábasban a vízzel, folyamatosan kevergetve a leírás szerint felfőzzük, majd félretesszük.
Az áfonyát megmossuk, megtisztogatjuk és rászórjuk a túróra. A zselét langyosan, középről kiindulva, rákanalazzuk. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a kapcsos torta forma karimáját levesszük (levétel előtt körben lazítsuk meg a szélét körben).
Bármilyen apró idénygyümölccsel is készíthetjük. Ideális nyári születésnapi torta.