Zalai töpörtyűs pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg tepertő
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
- 5 dkg disznózsír
- 2 tk só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a darált tepertővel, a tejben felfuttatott élesztővel, a 2 db tojássárgájával, a tejföllel és a zsírral.
Sóval, őrölt borssal ízesítjük és jól kidolgozva másfél órát pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk,tetejét késsel berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Még 10 percig pihentetjük majd 200 fokon sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »