Virslis pogácsa házi leveles tésztából recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg lisztkeverék, (rétesliszt, és finomliszt 1 : 1 arányban)
- 2 cs élesztő felfuttatva
- 500g margarin
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 dl olaj
- 1 dl fehérbor, vagy kevés ecet
- kevés só, őrölt bors a tésztához
- virsli + mustár
- tojás a kenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit dagasztótálban megkevertem, majd jól összedagasztottam.
A tésztát hagytam kelni 30 percig, majd kinyújtottam. Rámorzsoltam a margarint, majd felülről, alulról, és mindkét oldalról ráhajtottam a tésztát. Rövid ismételt kelesztés után ismét kinyújtottam, összehajtottam, és pihentettem. Ezt megismételtem négyszer.
Újból kinyújtottam 1/2 cm vastagra, mustáros virslit tettem rá, majd ráhajtottam egy réteg tésztát. Kiszaggattam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
A pogácsák tetejét megkentem enyhén sós felvert tojással, és előmelegített sütőben, 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »