Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis kiflik recept

Virslis kiflik
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 1/2 l tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek só
    • 1 ek cukor
    • 2 dl olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • szezámmag/köménymag
    • virsli
    • sajt

    Elkészítése:
    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A liszthez hozzáadjuk az olajat, majd a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt jól átgyúrjuk, és négy részre osztjuk a tésztát. A részeket egyenként kör alakúra kinyújtjuk és nyolc cikkre vágjuk. A cikkek széle részére teszünk egy negyed virslit és egy darab sajtot. Az egészet feltekerjük. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy köménymaggal. Előmelegített sütőben sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet rakunk és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad! 180 fokon kb 25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá