Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis kifli recept

Virslis kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • fél kg liszt (lehet egy kg-ból, akkor mindenből dupla adagot bele)
    • 15 g élesztő
    • fél kanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • langyos tej (amennyit felvesz a tészta, legyen nyújtható)
    • kb 6-7 virsli

    Elkészítése:

    A lisztet egy dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a tojást. Az élesztőt kevés hideg vízzel elkeverjük, majd ezt is a liszthez adjuk.

    Összegyúrjuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz a tészta. Ne legyen ragadós, nyújtható állagú legyen. Mikor összegyúrtuk, kicsi pogácsaszerű darabokra szaggatjuk olajos kézzel, majd olajos nyújtódeszkán kinyújtjuk.

    Egy kiflibe egy negyed virslit teszünk, majd feltekerjük, és a tepsibe helyezzük (ne túl közel, mert még kell dagadjon). A tetejét lekenhetjük tojással, esetleg szezámmaggal is díszíthetjük. Meleg helyen 10-15 percig hagyjuk dagadni, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig hagyjuk, míg szép rózsaszín nem lesz. Ketchuppal, mustárral fogyasztható. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá