Vendégváró sós kifli recept

Elkészítése:
Először a margarint jó habosra keverem 1 evőkanál sóval. Azután felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral.
A lisztet egy tálba mérem és összeállítom a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha szükséges, a kefirből többet teszek vagy tejföllel pótolom.
A tésztát 8 egyenlő részre vágom. Egyet tányér nagyságú, kerek lappá nyújtok és kiteszem oldalra, a gyúródeszka szélére. Megkenem a sós margarin 1/4 részével. Egy másik kerek lappal beborítom.
Négyfelé vágom és minden cikket még háromfelé. Szorosan feltekerem, és ritkásan tepsibe teszem. A maradék tésztát ugyanígy készítem el.
Tojássárgájával megkenem.
Tetejére tetszés szerint őrölt köményt, reszel sajtot és szezámmagot lehet szórni. 1 óra hosszat pihentetem, utána hideg sütőbe teszem, 200 fokra állítom a sütőt és 25-30 perc alatt zsemleszínűre sütöm.
Tipp:
Nagyon finom és kiadós!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »