Túrós, sós sütemény recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg tehéntúró
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 1 mk só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - pici tej
Tetejére:
- 10 dkg trappista sajt reszelve /köménymaggal is megszórhatjuk/
Elkészítése:
A tojást felverjük, majd tészta hozzávalóiból, a felvert tojás felével tésztát gyúrunk
Fél órát hideg helyen pihentetjük.
A megmaradt tojáshoz egy pici tejet teszünk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél cm vastagra.
A tetejét lekenjük a tojás-tej keverékével, és reszelt sajttal megszórjuk.
Tetszőleges formákkal kiszúrjuk és egy nagy, sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok a nagyon finom, omlós sós sütihez!
A túrós, sós sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

