Túrós-sonkás ostyatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag ostyalap (26*26 cm-es)
- 75 dkg tejföl
- 20 dkg majonéz
- 35 dkg túró (rögös)
- só
- 1 csokor kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg szeletelt sonka
Elkészítése:
Krém:
A túrót, a tejfölt, a majonézet, zúzott fokhagymát és az aprított kaprot egy tálban alaposan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk és jól összekeverjük újra.
A krémet nagyjából öt egyenlő részre osztjuk.
Rétegzés:
Egy ostyalapot leteszünk és egyenletesen megkenjük krémmel. Kitesszük a felületét sonkával. Egy másik ostyát vékonyan megkenünk a túrós krémmel és a krémes oldalával a sonkára tesszük. Így folytatjuk a rétegezést. A tetjére csak krém kerüljön.
Tálalás:
Pár óra alatt jól megpuhul és szépen szeletelhető lesz. A tetejére szórhatunk pirított szezámmagot, majd szeletelve kínáljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









