Túrós-sonkás ostyatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túrós-sonkás ostyatorta

Hozzávalók:

  • 1 csomag ostyalap (26*26 cm-es)
  • 75 dkg tejföl
  • 20 dkg majonéz
  • 35 dkg túró (rögös)
  • 1 csokor kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg szeletelt sonka

Elkészítése:

Krém:

A túrót, a tejfölt, a majonézet, zúzott fokhagymát és az aprított kaprot egy tálban alaposan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk és jól összekeverjük újra.
A krémet nagyjából öt egyenlő részre osztjuk.

Rétegzés:

Egy ostyalapot leteszünk és egyenletesen megkenjük krémmel. Kitesszük a felületét sonkával. Egy másik ostyát vékonyan megkenünk a túrós krémmel és a krémes oldalával a sonkára tesszük. Így folytatjuk a rétegezést. A tetjére csak krém kerüljön.

Tálalás:

Pár óra alatt jól megpuhul és szépen szeletelhető lesz. A tetejére szórhatunk pirított szezámmagot, majd szeletelve kínáljuk.