Túrós pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk. (15 perc)
A felfuttatott élesztőt belekeverjük a lisztbe, hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat, a sót, a tejfölt, a túrót. Alaposan összegyúrjuk, ügyeljünk, hogy ne ragadjon a tálhoz és a kezünkre sem. Kellemesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk.
A kis cipót meleg helyen (35 fokos sütőben) 40 percig kelesztjük.
A kétszeresére megkelt tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra kinyújtjuk. A tésztából pogácsa szaggatóval kis pogácsákat készítünk, majd a szilikonos papírral bélelt tepsibe tesszük őket kissé távolabb egymástól, hogy legyen helyük tovább kelni.
Lekenjük a tetejüket a tojásfehérjével, és reszelt sajttal megszórjuk. 20 percet pihentetjük sütés előtt, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
Ügyeljünk arra, hogy az alapanyagok azonos (szoba) hőmérsékletűek legyenek!
A túrós pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »