Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pogácsa recept

Túrós pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kenyérliszt (BL 80)
    • 2 tk só
    • 50 dkg tehéntúró
    • 3 ek tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 40 dkg vaj/margarin
    • 2 dl tej
    • 5 dkg friss élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk. (15 perc)

    A felfuttatott élesztőt belekeverjük a lisztbe, hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat, a sót, a tejfölt, a túrót. Alaposan összegyúrjuk, ügyeljünk, hogy ne ragadjon a tálhoz és a kezünkre sem. Kellemesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk.

    A kis cipót meleg helyen (35 fokos sütőben) 40 percig kelesztjük.

    A kétszeresére megkelt tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra kinyújtjuk. A tésztából pogácsa szaggatóval kis pogácsákat készítünk, majd a szilikonos papírral bélelt tepsibe tesszük őket kissé távolabb egymástól, hogy legyen helyük tovább kelni.

    Lekenjük a tetejüket a tojásfehérjével, és reszelt sajttal megszórjuk. 20 percet pihentetjük sütés előtt, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

    Tipp:

    Ügyeljünk arra, hogy az alapanyagok azonos (szoba) hőmérsékletűek legyenek!

    A túrós pogácsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 333 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá