Túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg túró
- 30 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 tk só
- reszelt sajt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük az élesztővel és a sóval. Ezután hozzáadjuk a margarint, és elmorzsoljuk a liszttel. Végül hozzáadjuk a túrót, és jól összegyúrjuk. Addig kell gyúrni, amíg teljesen elválik az edény falától, és már a kezünkre sem ragad rá.
Ekkor egy tálban fóliával feledve hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakát pihentetjük.
Sütés előtt ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, vagy kb. egyforma méretű kockákra vágjuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kicsit távolabb helyezzük , majd a tetejét felvert tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
A túrós pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 26 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »