Túrós pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg túró
- 30 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 tk só
- reszelt sajt
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük az élesztővel és a sóval. Ezután hozzáadjuk a margarint, és elmorzsoljuk a liszttel. Végül hozzáadjuk a túrót, és jól összegyúrjuk. Addig kell gyúrni, amíg teljesen elválik az edény falától, és már a kezünkre sem ragad rá.
Ekkor egy tálban fóliával feledve hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakát pihentetjük.
Sütés előtt ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, vagy kb. egyforma méretű kockákra vágjuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kicsit távolabb helyezzük , majd a tetejét felvert tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
A túrós pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 388 kcal
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 26 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 26 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.