Túrós pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 tk só
  • reszelt sajt
  • 1 egész tojás

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük az élesztővel és a sóval. Ezután hozzáadjuk a margarint, és elmorzsoljuk a liszttel. Végül hozzáadjuk a túrót, és jól összegyúrjuk. Addig kell gyúrni, amíg teljesen elválik az edény falától, és már a kezünkre sem ragad rá.

Ekkor egy tálban fóliával feledve hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakát pihentetjük.

Sütés előtt ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, vagy kb. egyforma méretű kockákra vágjuk.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kicsit távolabb helyezzük , majd a tetejét felvert tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.