Túrós-füstölt sajtos rúd recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg tehéntúró
- 20 dkg margarin vagy zsír
- 8 dkg füstölt sajt
- 1 tk sütőpor
- só (ízlés szerint)
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Tetejére:
- kb 5 dkg füstölt sajt
- szezámmag
Elkészítése:
A túrót a villával összetörjük.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal vagy zsírral, majd beletesszük a túrót, a sütőport, a reszelt füstölt sajtot és a sót. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
Az összegyúrt tésztát folcpakba csomagoljuk és kb 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
Lisztezett, sík felületen a tésztát kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Lekenjük a tetejét tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és reszelt füstölt sajttal. Végül egyforma hosszúkás, téglalap alakúra felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon kb 15-20 percig szép, világos barnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »