Hozzávalók:
Tésztához:
Kenéshez:
Tetejére:
Elkészítése:
A túrót a villával összetörjük.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal vagy zsírral, majd beletesszük a túrót, a sütőport, a reszelt füstölt sajtot és a sót. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
Az összegyúrt tésztát folcpakba csomagoljuk és kb 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
Lisztezett, sík felületen a tésztát kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Lekenjük a tetejét tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és reszelt füstölt sajttal. Végül egyforma hosszúkás, téglalap alakúra felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon kb 15-20 percig szép, világos barnára sütjük.