Totus pogácsa extra fehérjével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg tejmentes margarin
- 1 dkg só
- 10 dkg totu
- 1 dkg friss élesztő vagy fél csomag instant élesztő
- 1 dl langyos totu (folyékony állagban)
- csipet cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- díszítésre szezámmag, lenmag stb
Elkészítése:
Első lépésként langyosítsuk meg a folyékony totut, tegyük bele a csipet cukrot és az élesztőt, oldjuk fel, majd szórjunk bele a lisztből egy-két evőkanállal, majd keverjük el és tegyük félre.
A lisztet szitáljuk át és keverjük el benne a sót, majd a hideg margarint kockázzuk fel és morzsoljuk össze a liszttel: gyorsan, addig, amíg szinte egynemű, morzsás állagú nem lesz, ezután üssünk fel egy tojást. Keverjük el, egy kicsit vegyünk ki belőle a pogácsák későbbi lekenéséhez, a többit pedig öntsük a lisztes margarinhoz, majd adjuk hozzá a totut és az élesztős folyékony totut. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd 10-15 percig langyos helyen pihentessük.
Ezután nyújtsuk négyzet alakúra és hajtogassuk 3 részre, nyújtsuk ki téglalap alakúra és hajtsuk 4 részre. Ezután pihentessük 15-20 percet, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra és szúrjuk ki pogácsaszaggatóval. Kenjük le a tetejét a maradék tojással, szórjuk meg pl szezámmaggal, lenmaggal, vagy ami éppen jól esik.
Tegyük sütőlemezre és 180 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp:
Fehérjedús, vendégváró ropogtatnivaló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »