Totus pogácsa extra fehérjével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg tejmentes margarin
- 1 dkg só
- 10 dkg totu
- 1 dkg friss élesztő vagy fél csomag instant élesztő
- 1 dl langyos totu (folyékony állagban)
- csipet cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- díszítésre szezámmag, lenmag stb
Elkészítése:
Első lépésként langyosítsuk meg a folyékony totut, tegyük bele a csipet cukrot és az élesztőt, oldjuk fel, majd szórjunk bele a lisztből egy-két evőkanállal, majd keverjük el és tegyük félre.
A lisztet szitáljuk át és keverjük el benne a sót, majd a hideg margarint kockázzuk fel és morzsoljuk össze a liszttel: gyorsan, addig, amíg szinte egynemű, morzsás állagú nem lesz, ezután üssünk fel egy tojást. Keverjük el, egy kicsit vegyünk ki belőle a pogácsák későbbi lekenéséhez, a többit pedig öntsük a lisztes margarinhoz, majd adjuk hozzá a totut és az élesztős folyékony totut. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd 10-15 percig langyos helyen pihentessük.
Ezután nyújtsuk négyzet alakúra és hajtogassuk 3 részre, nyújtsuk ki téglalap alakúra és hajtsuk 4 részre. Ezután pihentessük 15-20 percet, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra és szúrjuk ki pogácsaszaggatóval. Kenjük le a tetejét a maradék tojással, szórjuk meg pl szezámmaggal, lenmaggal, vagy ami éppen jól esik.
Tegyük sütőlemezre és 180 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp:
Fehérjedús, vendégváró ropogtatnivaló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »