Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött szezámmagos kifli recept

Töltött szezámmagos kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dl tej
    • 1 ek kristálycukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 0,5 kg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 2 kk só

     

    Töltelékhez:

    • párizsi
    • sajt
    • sajtkrém
    • újhagyma
    • só, bors
    • kevés tejföl

    Elkészítése:

    A meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd szórjuk meg a cukorral. Negyed órán keresztül hagyjuk kelni, ezalatt szitáljuk át a lisztet, és adjuk hozzá a sót, a tojást és a vajat. Ha a vajat esetleg elfelejtük kivenni a hűtőből, reszeljük le nagylyukú sajtreszelőn. Ehhez öntsük az élesztőt.

    Jól dolgozzuk össze, majd 1 órán keresztül lefedve kelesszük. Amíg a tészta pihen, elkészíthetjük a tölteléket. A hozzávalókat felkockáztam, a hagymát karikáztam. Egy tálba öntöttem, majd hozzáadtam a sajtkrémet, tejföllel lazítottam, végül fűszereztem. Bármilyen felvágottat használhatunk.

    A megkelt tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán vékony kör formává nyújtjuk. Derelyevágóval 8 részre osztjuk. Minden cikk vastagabb részére 1-1 kanálnyi tölteléket teszünk, majd feltekerjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és további 10 percig kelesztjük. Megkenjük felvert tojással, végül megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá