Hozzávalók:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd szórjuk meg a cukorral. Negyed órán keresztül hagyjuk kelni, ezalatt szitáljuk át a lisztet, és adjuk hozzá a sót, a tojást és a vajat. Ha a vajat esetleg elfelejtük kivenni a hűtőből, reszeljük le nagylyukú sajtreszelőn. Ehhez öntsük az élesztőt.
Jól dolgozzuk össze, majd 1 órán keresztül lefedve kelesszük. Amíg a tészta pihen, elkészíthetjük a tölteléket. A hozzávalókat felkockáztam, a hagymát karikáztam. Egy tálba öntöttem, majd hozzáadtam a sajtkrémet, tejföllel lazítottam, végül fűszereztem. Bármilyen felvágottat használhatunk.
A megkelt tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán vékony kör formává nyújtjuk. Derelyevágóval 8 részre osztjuk. Minden cikk vastagabb részére 1-1 kanálnyi tölteléket teszünk, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és további 10 percig kelesztjük. Megkenjük felvert tojással, végül megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.