Töltött pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek só
- 1 csipet cukor
Töltelék:
- 25 dkg sonka
- reszelt sajt
- tejföl
- mustár
- bors
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a kicsit megpuhított margarint, tojássárgáját, sót. Ezeket hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk.
Kelesztjük letakarva legalább fél órán át.
A töltelékhez a sonkát apró darabokra vágjuk (vagy daráljuk), majd annyi tejfölt és mustárt adunk hozzá, hogy kellően összeálljon a töltelék, és ezt ízesítjük borssal, reszelt sajttal.
A tésztát kinyújtjuk. Egymástól távolabb halmokat helyezünk el a töltelékből a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk a töltelékes oldalra. Ujjunkkal összenyomkodjuk a közöket, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk őket. A tésztát újból összegyúrjuk, és megismételhetjük a folyamatot.
Tojással lekenjük, pihentetjük, újból lekenjük, megszórhatjuk kömény maggal, vagy akár szezám maggal.
Sütjük 200 fokon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »