Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött pogácsa recept

Töltött pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek só
    • 1 csipet cukor

    Töltelék:

    • 25 dkg sonka
    • reszelt sajt
    • tejföl
    • mustár
    • bors

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a kicsit megpuhított margarint, tojássárgáját, sót. Ezeket hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk.

    Kelesztjük letakarva legalább fél órán át.
    A töltelékhez a sonkát apró darabokra vágjuk (vagy daráljuk), majd annyi tejfölt és mustárt adunk hozzá, hogy kellően összeálljon a töltelék, és ezt ízesítjük borssal, reszelt sajttal.

    A tésztát kinyújtjuk. Egymástól távolabb halmokat helyezünk el a töltelékből a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk a töltelékes oldalra. Ujjunkkal összenyomkodjuk a közöket, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk őket. A tésztát újból összegyúrjuk, és megismételhetjük a folyamatot.

    Tojással lekenjük, pihentetjük, újból lekenjük, megszórhatjuk kömény maggal, vagy akár szezám maggal.
    Sütjük 200 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá