Töltött pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek só
- 1 csipet cukor
Töltelék:
- 25 dkg sonka
- reszelt sajt
- tejföl
- mustár
- bors
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a kicsit megpuhított margarint, tojássárgáját, sót. Ezeket hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk.
Kelesztjük letakarva legalább fél órán át.
A töltelékhez a sonkát apró darabokra vágjuk (vagy daráljuk), majd annyi tejfölt és mustárt adunk hozzá, hogy kellően összeálljon a töltelék, és ezt ízesítjük borssal, reszelt sajttal.
A tésztát kinyújtjuk. Egymástól távolabb halmokat helyezünk el a töltelékből a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk a töltelékes oldalra. Ujjunkkal összenyomkodjuk a közöket, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk őket. A tésztát újból összegyúrjuk, és megismételhetjük a folyamatot.
Tojással lekenjük, pihentetjük, újból lekenjük, megszórhatjuk kömény maggal, vagy akár szezám maggal.
Sütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »