Töltött pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 ek só
- 1 csipet cukor
Töltelék:
- 25 dkg sonka
- reszelt sajt
- tejföl
- mustár
- bors
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a kicsit megpuhított margarint, tojássárgáját, sót. Ezeket hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk.
Kelesztjük letakarva legalább fél órán át.
A töltelékhez a sonkát apró darabokra vágjuk (vagy daráljuk), majd annyi tejfölt és mustárt adunk hozzá, hogy kellően összeálljon a töltelék, és ezt ízesítjük borssal, reszelt sajttal.
A tésztát kinyújtjuk. Egymástól távolabb halmokat helyezünk el a töltelékből a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk a töltelékes oldalra. Ujjunkkal összenyomkodjuk a közöket, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk őket. A tésztát újból összegyúrjuk, és megismételhetjük a folyamatot.
Tojással lekenjük, pihentetjük, újból lekenjük, megszórhatjuk kömény maggal, vagy akár szezám maggal.
Sütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

