Töltött pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek só
  • 1 csipet cukor

Töltelék:

  • 25 dkg sonka
  • reszelt sajt
  • tejföl
  • mustár
  • bors

Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a kicsit megpuhított margarint, tojássárgáját, sót. Ezeket hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk.

Kelesztjük letakarva legalább fél órán át.
A töltelékhez a sonkát apró darabokra vágjuk (vagy daráljuk), majd annyi tejfölt és mustárt adunk hozzá, hogy kellően összeálljon a töltelék, és ezt ízesítjük borssal, reszelt sajttal.

A tésztát kinyújtjuk. Egymástól távolabb halmokat helyezünk el a töltelékből a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk a töltelékes oldalra. Ujjunkkal összenyomkodjuk a közöket, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk őket. A tésztát újból összegyúrjuk, és megismételhetjük a folyamatot.

Tojással lekenjük, pihentetjük, újból lekenjük, megszórhatjuk kömény maggal, vagy akár szezám maggal.
Sütjük 200 fokon.