Töltött pizzagolyók napon szárított paradicsommal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 1 csomag élesztő granulátum
- 2 dl-es üveg napon szárított paradicsom (olajjal együtt)
- 4 kanál pizzaszósz
- kevés só
- 1 kk cukor
- kb. 2 dl víz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A lisztből, élesztőből, a napon szárított paradicsom olajából (kb. 3 evőkanál, rozmaringos, fokhagymás, és csilipaprikás fűszerezésű), kevés vízből, cukorból, és sóból tésztát gyúrtam, majd 40 percig kelesztettem.
Ismét átgyúrtam, és újabb 20 perc kelesztés múlva kinyújtottam kb. 5 mm vastagra.
A legnagyobb pogácsaszaggatómmal köröket vágtam belőle. Közepüket megkentem pizzaszósszal, és mindegyikre kisebb aszalt paradicsomot téve, golyókat formáltam belőle.
Teflonos sütőformára tettem, majd felvert tojással megkentem, és 180 fokon 20 perc alatt megsütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »